Over ons

Kennis & passie van vader op zoon

De geschiedenis van onze betonfirma

Opstart

Karel Maes is de grondlegger van Maes Betonfabriek. In 1949 begon hij in de Grachtstraat in Dessel betonnen platen en palen te produceren en plaatste hij afsluitingen, schuren en garages.

Alle producten werden de eerste jaren met handmallen vervaardigd, waarna Karel in de jaren 70 uiteindelijk met een kantelmachine aan de slag ging.

Sinds 1978 staan zijn zonen Luc en Dirk aan het hoofd van de zaak. Zij kochten op hun beurt hun eerste platenmachine aan, met een capaciteit van 300 platen per dag.

Foto Verhuis
Foto Opstart

Verhuis

In de jaren 90 verhuisde de productie naar de Nieuwedijk in Dessel, waar ons bedrijf nu nog steeds gevestigd is. Begin 2000 kwamen Lucs zonen Jelle en Senne aan boord om de productie en de verkoop te ondersteunen.

In 2008 investeerden we fors in een volautomatische betoncentrale met dubbele menger, een eerste automatische platenmachine met een capaciteit van 700 platen/dag en een nieuwe palenmachine. Ons machinepark vulden we in 2012 en 2014 verder aan met een extra kantel– en platenmachine.

Foto Opening tweede productiesite
MAES betonfabriek bg icon

Nieuwe Productiehal & Magazijn

Doordachte investeringen & verdere uitbreidingen

Onze nieuwe productiehal werd in 2018 feestelijk geopend. We namen eveneens drie extra machines in gebruik en breidden ons personeelsbestand uit.

Sinds 2020 kunnen onze klanten terecht in ons vernieuwde magazijn voor hekwerk, houten schutsels en andere afsluitingsmaterialen. Zo vormen wij een one-stop shop voor professionals en particulieren.

Omdat wij onze ecologische voetafdruk proberen te beperken, investeerden we in een zonnepanelenpark met 600 exemplaren.

Foto Opening tweede productiesite
Nieuwe productiehal

Opening tweede productiesite

Om aan de steeds groeiende vraag van onze klanten en buitenlandse groothandels te voldoen, openden we in 2021 een tweede productiesite aan de Goormansdijk. Daar werden onmiddellijk twee nieuwe platenmachines in gebruik genomen, waardoor de productiecapaciteit met 1200 platen per dag verhoogde.

Op de site zal in 2023 trouwens een zonnepanelenpark met 300 exemplaren geïnstalleerd worden. Ondertussen telt ons team meer dan 20 medewerkers die via ons machinepark meer dan 200 ton beton per dag kunnen produceren.

Nieuwe productiehal
MAES betonfabriek bg icon

Toekomst

Jelle en Senne hebben grootse plannen met Maes Betonfabriek. Zo zullen ze de volgende jaren ons machinepark vernieuwen en uitbreiden om hoogwaardige producten te kunnen blijven leveren. Ook zullen ze onze bedrijfssite en ons personeelsbestand vergroten, waardoor ze op de groeiende verwachtingen van onze klanten kunnen blijven inspelen. Innovatie vormt het sleutelwoord in hun werkwijze!

Meer weten over onze bedrijfsgeschiedenis?

Aarzel dan niet om ons te contacteren!